top of page

Niet huilen, 29 is niet oud.

18-09-20193....2...1.... HAPPY 2019!!!! Oh my God. '19.. Het laatste jaar waar ik een 2 vooraan zal zien staan. Het was op mij gesmeten, die bewuste 1e januari. Van het ene moment op het andere. Ik begon in mijn hoofd de balans op te maken van de afgelopen jaren met een 2. Waar waren al die jaren heen? Gisteren werd ik 20, en volgend jaar krijg ik een nieuwe voordeur. Daar is ie dan... Welcome thrisis.


Nog even en 2019 is om. En jawadde dadde. Ik heb het knap lastig gehad met mezelf. Mijn twintigerjaren zijn aan mij voorbijgegaan in een flits. Werken, werken, werken. Zwanger worden, babyblues, zwanger worden, babyblues, kindjes groot brengen, nog eens zwanger worden en niet te vergeten werken werken werken. 


Natuuuurlijk zaten die jaren ook vol liefde, vriendschap, amusement, bbq's, reizen, lekker eten,.... Maar zo voelde het even niet. En ook al besef ik (nu) dat ik geen reden tot klagen heb, toch heb ik me het afgelopen jaar vaak erg ongelukkig gevoeld. 


Maar wat is synoniem voor geluk? Wanneer heb je recht om te klagen en wanneer niet? En most of all: wie bepaalt dat? Ik denk niet dat we voor elkaar kunnen/mogen uitmaken of de ander reden heeft tot klagen. Ik denk ook niet dat je job, bezittingen, geld, status, of wat dan ook je geluk kunnen bepalen. Geluk is een gevoel, net zoals verdriet. 

De afgelopen maanden waren op veel vlakken een serieuze eyeopener. Ik ben mezelf meerdere malen tegengekomen. Ik heb immens boeiende gesprekken gehad met immens fijne mensen rondom mij. Vaak met mensen heel dicht, maar zo nu en dan ook vanuit onverwachte hoek. Wie verder staat kijkt vanuit andere perspectieven, wie verder staat heeft een helikoptervisie op de situatie, wat de boel hielp nuanceren. 


Niet huilen, 29 is niet oud. Ik moet erom lachen omdat een leeftijdscrisis eigenlijk ridicuul is. Tenzij je erin zit, dan zou je iedereen die de crisette in het belachelijke trekt een vuist in het gezicht willen geven. Maar ik ben eruit, kom maar op 2020. Kom maar op nieuwe voordeur, ik zal jullie beiden met open armen ontvangen. Denk ik. X

EJ

33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Landscape Photography

Elvis June

Vertelsels van een prille dertiger
bottom of page