top of page

Everyone must have an opa Jef!

25-09-201925 september 2018. Morgen is het één jaar geleden dat we afscheid moesten nemen van een kanjer van een grootvader. Ongelofelijk hoe snel de tijd gaat, ongelofelijk hoeveel mijlpalen jij al hebt moeten missen in dat jaar. We gingen opnieuw naar jouw zo geliefde zee met jouw kinderen en (achter)kleinkinderen en natuurlijk met je allerliefste Leentje. We dronken telkens ne goeien elke keer dat we samen kwamen, zoals je ons had gevraagd. En toch smaakt ie telkens net dat tikkeltje minder goed dan toen jij er nog eentje met ons meedronk... 

Mijn lieve kleine Luiz. Dag op dag 3 maanden toen je stierf, nu al een flink kereltje van 15 maand. Volgens de eerste voorspellingen ging je hem niet eens meer weten geboren worden. Wat ben ik dankbaar dat de dokters er toen ferm nefferst zaten. Ik ben ervan overtuigd dat je die extra maanden hebt te danken aan je optimisme. Al zou jij dat waarschijnlijk betwisten. Jij zal er wel vanuit gegaan zijn dat je maat van hierboven daar voor iets tussen stak. Je onaflatende geloof in die maat, die je tot op het allerlaatste moment courage gaf..

Je oudste kleinzoon, die exact één jaar geleden zei: " Opa toch, nee ik heb nog geen lief mee." Want tot op je laatste dag was je daarmee bezig, met onze toekomst. Wel die oudste kleinzoon van jou heeft een lief ondertussen. We wachten vol spanning op het eerstvolgende familiefeest om haar te ontmoeten, maar als we hem mogen geloven is het een toppertje! 

Zoals je wel kon verwachten doet oma dat super. Met vallen en opstaan, want ze mist je ongelofelijk hard, maar ze heeft zich geen dag gewenteld in haar verdriet. Maar dat het een sterke madame was, dat moeten we jou natuurlijk niet vertellen. Binnen enkele maanden wordt ze 80. Een mijlpaal die ze beslist het liefst met jou had willen delen, maar er werd anders over beslist. Een mijlpaal die jij jammergenoeg op de valreep hebt moeten missen.

Mijn Lola'tje, jouw eerste achterkleinkind, doet het super in het eerste leerjaar. Doet straks haar 1e communie, iets waar jij vast en zeker heel graag was bij geweest. Iets waar ik jou verdorie zo graag had bij gehad. Zij heeft het tot mijn verbazing nog heel vaak over jou. Over hoe mooi je ster glinstert aan de hemel. En hoe graag ze zou willen dat jij terug uit die ster kruipt om terug bij ons aan tafel te zitten. God, wat zouden we dat allemaal graag willen mocht dit kunnen. 

En tot slot ik, die regelmatig eens hoor dak nen echten commercant ben. Dak 2 druppels mijn vader ben, dat er geen appels van perenbomen vallen,... Terwijl ik het schrijf schieten mijn ogen vol. Want mijn vader heeft het van zijn vader. Lieve opa Jef, wat ben ik fier dat ik dat partje van jou en van mijn papa heb mogen erven. Het zit vol grootse plannen in mijn kop, je zal ze niet meer meemaken, maar ik geloof graag dat je ze wel ergens van bovenaf zal kunnen zien. Want o ja, voor ik het vergeet: jij bent nu mijne maat van hierboven...X

EJ39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


Landscape Photography

Elvis June

Vertelsels van een prille dertiger
bottom of page